این سبزی مفید ایرانی الاصل است و فارسی آن اسپناج بوده.
برخی ارزش غذایی آن را از همه سبزی ها بیشتر می دانند.
اسفناج تازه 93% آب دارد .املاحی از فلزات -ید - فسفر -آهن -کلسیم و.. دارد.
اسفناج ویتامین های آ-ب-ث و "د" دارد.و سرشار از کلروفیل است.
خوردن اسفناج ترشحات صفرا و لوزالمعده و دیگر غدد گوارشی را زیاد می کند.
اسفناج یک سبزی خنک و معتدل است.
نوع اصیل ایرانی از دوستان کبد و کلیه است.
خوردن اسفناج برای تقویت عضلات و استخوان ها مفیدست.
اسفناج با ماست برای رفع التهاب معده خوبست.
بذر اسفناج نیز خاصیت درمانی دارد.
گیاهان دیگر این تیره:
ماش دارو: در خراسان می روید که خاصیت درمانی دارد.
مشک چوپان: گیاهی خوشبو و درمانی است.
سلمه:در خراسان می روید و خاکسترش چون قلیایی سا در صابون سازی به کار می رود.
کاکله یا رازیانه آبی:حالت درمانی دارد.